Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Національному заповіднику «Софія Київська» відкрили унікальну інсталяцію з понад 4,5 тисячі квітів

24 квітня 2024 року, 17:43

У Національному заповіднику «Софія Київська» презентували унікальну інсталяцію з понад 4,5 тисячі квітів до Великодніх свят. На заході, вперше за п’ять років з моменту отримання Томоса, звучали дзвони Софії Київської, що символізувало відновлення та підтримку духовної спадщини.

Участь у відкритті взяли т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв, генеральна директорка Національного заповідника «Софія Київська» Неля Куковальська, директорка Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Марина Соловйова та мешканці столиці.

Як повідомили організатори, у межах заходу пройшла лекція від протоієрея Георгія Коваленка, а також інтерактивні майстер-класи з виготовлення традиційних великодніх сувенірів.

«Софія Київська – національний історико-архітектурний заповідник, що входить до світової спадщини ЮНЕСКО. Саме Софійський собор є візитною карткою нашої столиці. Нині відвідувачі можуть спостерігати цей витвір мистецтва з тисяч квітів, створений нашими талановитими українськими флористами, та поринути в атмосферу Великодня, яке ми будемо незабаром святкувати», – зазначила Марина Соловйова.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]