Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На вул. Ревуцького, 40 запрацював реконструйований світлофорний об’єкт, облаштований з урахуванням принципів безбар’єрності

23 квітня 2024 року, 12:47

На вул. Ревуцького, 40 запрацював оновлений світлофорний об’єкт, облаштований з урахуванням принципів безбар’єрності. Це дозволить полегшити пересування маломобільним групам населення та людям із порушеннями зору. Про це повідомляє КП «Центр організації дорожнього руху».

Зокрема, під час реконструкції на об’єкті понизили бордюри, облаштували тактильну плитку і встановили пристрої звукового оповіщення для людей із порушеннями зору.

Роботи провели у зв’язку із закінченням терміну експлуатації обладнання та електрокабелів, що приводило до перебоїв електроживлення й роботи світлофорного об’єкта загалом.

Наразі світлофорний об’єкт працює в координованому режимі, для зручності переходу у вечірній час – з 21:30 до 06:00. Для пішоходів встановлено кнопки виклику зеленого сигнала.

Нагадаємо, що безбарʼєрність та доступність визначені пріоритетними напрямами у сфері організації дорожнього руху у столиці. Так, «Центр організації дорожнього руху» під час реконструкції чи будівництва нових світлофорних об’єктів на пішохідних переходах обов’язково включає роботи з пониження бордюрів, облаштування тактильної плитки для позначення місць потенційної небезпеки для людей із порушеннями зору та встановлення пристроїв звукового супроводу.

У цьому році на вулично-дорожній мережі столиці планують побудувати 9 і реконструювати 4 світлофорних об’єкти з дотриманням принципів безбар’єрності. На 40 світлофорних об’єктах встановлять пристрої звукового супроводу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]